Succesvolle avond over wijkeconomie door Wijkplatform en Ondernemersfonds

Op 8 november organiseerde het Ondernemersfonds Utrecht – Overvecht Zuid en het Wijkplatform Overvecht de wijkdialoog over wijkeconomie in Overvecht. Er waren ca. 95 aanwezigen. Wethouder van Economische Zaken Klaas Verschuure was de hele avond aanwezig.

Een aantal van de aanwezigen bezette in het eerste uur een informatiestand voor (startende) ondernemers. Er werd veel informatie ingewonnen en genetwerkt. In het tweede uur vond een debat plaats onder leiding van bekende Overvechter Bouchra Dibi. Aan het eind werden de prijzen voor de 3 winnaars van de Challenge bekend gemaakt. Zij wonnen elk een geldbedrag van het Ondernemersfonds. De prijswinnaars waren Overhoop met hun winkelbedrijf aan de Camera Obscuradreef, Beatrijs Wind met haar cateringbedrijf voor vegetariërs en De Beweegtuin bij het Gezondheidscentrum aan de Amazonedreef.

In het debat werd Klaas Verschuure het vuur aan de schenen gelegd, waar hij positief op reageerde.Hij gaf aan er momenteel 14:000 arbeidsplaatsen in Overvecht zijn en dat er een toename van 4.000 voor de komende 5 jaar verwacht wordt. Hij verwacht dat het bedrijventerrein Nieuw-Overvecht verder zal gaan ontwikkelen en dat er extra investeringen in het winkelcentrum komen. Er komt nadruk te liggen op kleinschaligheid en produceren in de wijk. Maakindustrie dus met groei als kernwoord.

Via de Gemeente Utrecht kunnen ondernemers zich aansluiten Ondernemer Centraal voor coaching, advies en uitbreiding van je netwerk. De Wethouder vertelde dat het woonbeleid in de stad er op is gericht om meer sociale huur over de hele stad te gaan verdelen, waardoor ook in Overvecht op den duur meer draagkrachtige bewoners zich komen wonen. De veiligheid op het bedrijventerrein blijft een lastig punt. Maar in het nieuwe beleid van de gemeente, dat in de nota ‘Grenzen stellen, perspectief bieden’ vastgelegd is, heeft het optreden tegen ondermijnende activiteiten/criminaliteit in Overvecht prioriteit.

Om meer uit de contacten met de gemeente te halen werd de ondernemers geadviseerd om zich aan te sluiten bij een van de ondernemersverenigingen. Dat biedt kansen, ingangen, adviezen etc. Verder werd veel aandacht voor jongeren gevraagd door de aanwezigen. Die is er volgens wethouder Verschuure, maar wel binnen de bestaande regelgeving.

De avond werd afgesloten met een geanimeerde (alcoholvrije) netwerkborrel met heerlijke hapjes van een lokale ondernemer.

Lees hier het verslag

Succesvolle avond over wijkeconomie door Wijkplatform en Ondernemersfonds