Gezocht: lid of adviseur Wijkplatform Overvecht met kennis van de vastgoed sector.

De komende jaren wordt er veel gebouwd in Overvecht. Er komen duizenden woningen bij en de gebieden rond het Shoppingcenter Overvecht en het station Overvecht worden herontwikkeld. De gemeente werkt hiervoor samen met bouwconsortium De Werkplaats Overvecht en maakt hiervoor bijvoorbeeld het Omgevingsprogramma Overvecht en het Masterplan Overvecht Centrum.

Het Wijkplatform Overvecht zoekt vanwege alle bouwontwikkelingen versterking van haar vastgoedexpertise en is daarom op zoek naar een lid of adviseur met kennis van de vastgoedsector. Het Wijkplatform Overvecht is er voor de bewoners van Overvecht en behartigt hun belangen richting de stedelijke gemeente. Het Wijkplatform verbindt bewoners, buurtgroepen, ondernemers en maatschappelijke organisaties in de wijk Overvecht. Het is een gewaardeerde gesprekspartner voor de gemeente en de partijen die de plannen ontwikkelen en brengt bewoners in verbinding om de participatietrajecten goed te laten verlopen.

Wie ben jij en wat breng je mee?

 • Je houdt van de bijzondere wijk Overvecht;
 • Je hebt kennis van bouwen en vastgoedontwikkeling, door werkervaring;
 • Je bent bereid je te verdiepen in de vastgoedontwikkelingen in Overvecht;
 • Je kunt je mening goed verwoorden, mondeling en schriftelijk;
 • Je hebt geen hekel aan vergaderen en een paar uur per maand tijd (vooral ’s avonds).

Wat ga je doen?

 • Jij bent het eerste aanspreekpunt voor ons wijkplatform over (bouw)plannen;
 • Je houdt bij welke (nieuw)bouwplannen er in de wijk spelen en gaan spelen door o.a.
  beleidsstukken over ruimtelijk beleid, relevante raadsstukken en documenten van
  bouwprojecten te bestuderen;
 • Je neemt deel aan diverse overleggen, zoals wijkplatformbesprekingen, maar ook specifieke
  overleggen over ruimtelijke ontwikkelingen met de gemeente en bouwende partijen.

Draag je Overvecht een warm hart toe en wil je meewerken aan het verbeteren van de wijk vanuit bewoners? En wil je bijdragen aan de positie van bewoners in Overvecht in de ontwikkeling van al die bouwplannen? Dan willen wij graag met jou in gesprek!

Meld je dan aan bij de voorzitter Els Wegdam, e.wegdam@wijkplatformovervecht.nl

Januari 2022

Gezocht: lid of adviseur Wijkplatform Overvecht met kennis van de vastgoed sector.