Samen, door Overvecht

Sebastiaan Rood

Grote wereldproblemen zien we dichtbij terug. Mijn flatje op de Kasaidreef is in de zomer net een oven. Door klimaatverandering wordt het alleen maar heter. Ik heb gelukkig een flatje, want met de woningnood zijn veel vrienden nog op zoek naar een woning. En voor ons allemaal geldt dat door de oorlog in Oekraïne veel dingen flink duurder zijn geworden, wat niet iedereen kan betalen.

Deze maand zijn de gemeenteplannen voor de komende vier jaar bekend gemaakt. De belangrijkste doelen zijn het aanpakken van de klimaatcrisis, woningnood en gelijke kansen. Klinkt goed!

Tegelijkertijd voel je in Overvecht wantrouwen. De gemeente vraagt bewoners mee te denken, maar lang niet altijd hoor je daar wat van terug. Andersom loop je vast in de formulieren als je zelf met een idee komt. Zo maak je tegenstanders.

Mijn oproep aan de gemeente: vind samenwerking met bewoners niet alleen belangrijk, maar zet ook echt op in. Andersom vraagt dat ook wat van ons wijkbewoners. Laat je horen, accepteer niet zo maar nee, zonder uitleg en doe mee. Laten we de grote problemen in onze wijk aanpakken. Samen, door Overvecht.

Column sebastiaan Rood